GIETVLOEREN VOOR EEN STRAKKE OF INDUSTRIELE UITSTRALING.

Wil je jouw huis een strakke of industriële uitstraling geven? Dan is een gietvloer of een betonvloer bij uitstek geschikt. En door de strakke lijnen en naadloze oppervlakte krijgt je huis een ruimtelijke sfeer. Omdat de gietvloer tegen een stootje kan is het ideaal voor gezinnen met kinderen en huisdieren. Maar hoe kies je uit het grote aanbod de juiste vloer?

Gietvloeren zijn te onderscheiden in drie soorten:

  • de epoxy en polyurethaan gietvloer
  • de cementgebonden gietvloer, ook wel woonbeton genoemd
  • de troffelvloer

EPOXY EN POLYURETHAAN

De epoxyvloer is vanwege zijn hardheid heel geschikt voor ruimtes met zware belasting. Maar omdat het zo hard is, kunnen er ook makkelijk scheurtjes ontstaan. Het is niet geschikt voor vloerverwarming en kan ook snel verkleuren onder invloed van zonlicht.

Polyurethaan (PU) is zachter en ook prettiger om op te lopen. Daarom is deze vloer meer geschikt voor de woonomgeving. Door de elasticiteit is er ook minder kans op scheurtjes. De PU vloer kan, net als de epoxyvloer, in alle RAL en NCS kleuren worden uitgevoerd.

polyurethaan vloer
  • Tip: een gietvloer is ideaal voor de badkamer omdat hij volledig waterdicht is.

GIETVLOER IN DE KINDERKAMER?

 

Omdat het makkelijk schoon te houden is en er geen vuil aan hecht is een gietvloer super handig in de kinderkamer. Maar het hoeft niet de strakke uitstraling te hebben die het in de woonkamer heeft. Hoe leuk is het om een bestaand of eigen ontwerp of figuur te gebruiken om de speelhoek op te vrolijken?

kinderkamer gietvloer

CEMENTGEBONDEN GIETVLOER

 

De cementgebondengietvloer is, de naam zegt het al, op basis van cement. Het heeft de uitstraling van een echte gepolijste betonvloer en geeft je interieur een stoer en industrieel uiterlijk. Een andere naam hiervoor is woonbeton.

Strikt genomen is deze vloer geen gietvloer omdat hij niet zelfnivellerend is, maar heeft daardoor wel een robuuste en stoere uitstraling. Het heeft een open structuur en is niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Een beschermende coating zorgt ervoor dat het vuil- en vochtafstotend is.

woonbeton cementgebonden gietvloer
  • Tip: Vindt u duurzaamheid belangrijk? Dan is een gietvloer uitermate geschikt. Door de lange levensduur en het makkelijke onderhoud bespaart u tijd, geld en energie.

TROFFELVLOER

Troffelvloeren zijn sterke, slipvaste en krasbestendige vloeren die makkelijk te onderhouden zijn. Ze worden vanwege deze eigenschappen vaak bedrijfsmatig toegepast. Doordat deze vloeren tegenwoordig in veel kleuren kunnen toegepast vind je ze ook steeds meer terug in het interieur.

Het is een naadloze vloer die bestaat uit gekleurde fijne grind- of kwartskorrels die samengebonden zijn door een epoxyhars. Het aanbrengen gebeurt handmatig met een troffel en een vlakspaan. Vandaar de naam. Net als het woonbeton is dit ook geen echte gietvloer, maar vanwege zijn uitstraling wordt het wel vaak tot deze categorie gerekend.

Ze zijn erg sterk en minder krasgevoelig dan PU gietvloeren en ze zijn volledig vloeistofdicht.

toepassing troffelvloer

Troffelvloer is bij uitstek geschikt voor horeca toepassingen.

Dit is maar een greep uit het grote aanbod aan vloeren wat er is. Wil je meer informatie en/of weten wat er voor jouw situatie geschikt is neem gerust contact op.