Trends 2017

Regelmatig bezoek ik trendlezingen. Die kunnen gaan over hoe een huis er over 20 jaar uitziet tot de trends voor het volgend jaar. Beide zijn ontzettend interessant. Over  de vraag hoe het interieur er in het jaar 2040 uit zal zien zijn de meeste trendwatchers het wel eens. Technologie zal een hele grote plaats innemen in ons dagelijks leven: van een app die je ’s morgens bij het wakker worden vertelt welke voedingsstoffen je nodig hebt, tot het 3d printen van de pasta die ’s avonds gegeten wordt.

Interieurtrends

Voor het interieur kijk ik meer naar de trends op de korte en middellange termijn. De zachte en poederachtige tinten van de laatste jaren maken plaats voor warme en diepe kleuren. Bruin en terracotta met groene kleuraccenten, in accessoires en planten. We laten ons al meer inspireren door de natuur, niet alleen door de kleuren, maar ook door de rust, de beleving.

Het glimmende koper maakt plaats voor mat goud

Nieuwe materialen

Er worden nieuwe materialen ontwikkeld door het gebruik van producten uit de natuur en het hergebruik van grondstoffen.

Gekraakte schelpen weer in elkaar gezet. Dit materiaal van GFM decorations is afgewerkt met glans epoxy

Kleur 2017

Maar ook andere kleuren zoals donkerblauw, grijsblauw goud en dieprood zien we de komende tijd vaak terug in het interieur. De Flexa kleur voor 2017 is Denim Drift. Deze diepe kleur blauw is goed te combineren met andere kleuren.

Foto: la tazzina blu
Blue reef van pure & original

Ongemerkt bepalen trends toch wel een beetje wat we wel of niet mooi vinden. Maar buiten de trends is het belangrijk om je persoonlijkheid te laten zien. In je huis leef je en moet je je er thuis voelen. Je hoef ze niet altijd te volgen maar je kunt je er door laten inspireren en door een andere te look creëren door het toevoegen van nieuwe accessoires.